VIDEO Ministrica Divjak se javila iz Bruxellesa, kaže da je puno naučila od finske kolegice

VIDEO Ministrica Divjak se javila iz Bruxellesa, kaže da je puno naučila od finske kolegice

Screenshot: Facebook

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak od 19. do 21. studenog sudjeluje u Bruxellesu na sastanku Vijeća ministara EU za obrazovanje, mlade, kulturu i sport, s kojima će raspravljati o javnim politikama razvijanja vještina i ulozi strukovnog obrazovanja.

Nakon što je jučer potpisala Europsku deklaraciju o računalstvu visokih performansi (HPC), čiji je cilj razviti europska računala visokih performansi koja će do 2022./2023. biti među najjača tri računala na svijetu, javila se videoporukom iz Bruxellesa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko je kazala kako sudjeluje u ime Hrvatske na Vijeću ministara EU-a i da je razgovarala s finskom ministricom oko reforme kurikuluma i njihovih recenzija, o čemu je također izvijestila putem svog Facebook profila. "Jako lijepa i jako važna suradnja za Hrvatsku s kolegicom Sanni Grahn Laasonen. Finska je doista važna u procesu recenziranja kurikularnih dokumenata i dijeljenju reformskih iskustava! Puno sam naučila", napisala je.

Podsjetila je kako je 2006. godine bila dio pregovaračkog tima Hrvatske za prvo poglavlje.

Na marginama Vijeća ministara Divjak se sastala s rumunjskim ministrom obrazovanja Liviu Marian Pop, finskom ministricom obrazovanja Sanni Grahn-Laasonen i povjerenikom Europske komisije za obrazovanje, kulture, mlade i sport Tiborom Navracsisom s kojima će razgovarati o zajedničkom planu predsjedanja EU i o uspješnim iskustvima i savjetima u provedbi nacionalnih reforma obrazovanja koje Hrvatska može primijeniti u sklopu vlastite reforme.

Najvažnije točke sastanka Vijeća ministara su usvajanje Preporuka Vijeća EU-a za uspostavljenje sustava praćenja zapošljivosti osoba s kvalifikacijom, donošenje Zaključaka Vijeća o obnovljenom programu EU-a za visoko obrazovanje, donošenje Zaključka Vijeća o razvoju škola i izvrsnosti u poučavanju te rasprava o budućnosti vještina i ulozi strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, navodi se u priopćenju koje je Ministarstvo kulture medijima uputilo u nedjelju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara