VIDEO Nasukao se katamaran na Žirju, nema ozlijeđenih

VIDEO Nasukao se katamaran na Žirju, nema ozlijeđenih
Screenshot: Sibenik Uzivo/Facebook

KATAMARAN "Komiža" koji prometuje na liniji Žirje - Kaprije - Šibenik nasukao se rano jutros na otoku Žirju, u uvali Muna, prilikom isplovljavanja, a sve je prošlo bez ozlijeđenih, potvrdili su iz Lučke kapetanije Šibenik.

"Katamaran se nasukao u uvali Muna na otoku Žirju oko 6:15 sati. U tijeku je odsukavanje koje obavlja brod Lučke kapetanije i očekujemo da će brod ubrzo biti dotegljen u Šibenik. Na brodu su bila četiri putnika, a prema izjavi zapovjednika broda, sve je prošlo bez ozlijeđenih“, kazao je lučki kapetan Robert Baljkas.

Postoje oštećenja na brodu

Šteta će se utvrditi kada brod bude izvučen na kopno, a u Lučkoj kapetaniji kažu kako na brodu vjerojatno postoje oštećenja propelera i dijela pramca.

Da je brod je odsukan, u 8:15 sati potvrdili su nam i u šibenskoj policiji, a u splitskoj tvrtki "Catamaran line" koja održava pomorsku liniju na relaciji Žirje - Kaprije - Šibenik kazali su kako je pomorskoj nesreći 'kumovao' jak vjetar.

"To se dogodilo kada je brod izlazio s mula na Žirju. Puhao je jak vjetar i kapetan se nije mogao ispraviti, a budući da je uvala uska, odmah je isključio komande kako bi spriječio veća oštećenja. Brod se potom naslonio na kopno, ali sve je prošlo u redu. Nema prodora mora i, što je najbitnije, nema ozlijeđenih", kazao je za ŠibenikIN Igor Lučić iz tvrtke "Catamaran Line" u čijem je vlasništvu katamaran Komiža.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara