VIDEO Neredi u Crnoj Gori, policija uhitila 18 ljudi

VIDEO Neredi u Crnoj Gori, policija uhitila 18 ljudi
Screenshot: YouTube

CRNOGORSKA policija bacila je suzavac u srijedu kako bi rastjerala pristaše prosrpske oporbe u Budvi i Podgorici koji su prosvjedovali zbog predaje vlasti.

Interventna policija bacila je suzavac kako bi rastjerala desetke ljudi koji su se okupili ispred zgrade Općine Budva, a suzavac je koristila i podgorička policija protiv prosvjednika ispred sjedišta ministarstva unutarnjih poslova u Podgorici, javlja Reuters.

Kako javlja agencija Beta, policija je priopćila da je zbog današnjih incidenata u Budvi uhićeno17 osoba, dok je jedan policajac ozlijeđen. U priopćenju se navodi da je na policiju bacano kamenje, dimne bombe i drugi predmeti nakon čega je upotrijebila suzavac.

U Budvi danima već traju neredi i incidenti oko preuzimanja lokalne vlasti.

Nakon što je u Skupštini općine Budva formirana nova većina, Marko Carević, predsjednik budvanskog Demokratskog fronta (DF), i Krsto Radović iz Demokratske Crne Gore, koje su opozicijske stranke na državnom nivou, odbili predati vlast novim općinskim čelnicima, Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč.

Tvrde da je nova većina, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), formirana "političkom korupcijom", kao i da je izbor Bulatovića i Kuč nelegalan. 

Ozlijeđen i jedan policajac

Policija je prethodno naredila okupljenima da se raziđu, ili će u protivnom upotrijebiti sredstva prinude. Nakon toga su krenuli prema koji su se povukli.

"Večeras oko 20 sati ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica se bez prijavljenog i odobrenog javnog okupljanja okupila grupu od oko 70 građana i opozicijskih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi. Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli bacati kamenje. Ovom prilikom je oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povrijeđen", priopćeno je iz Uprave policije.

Policija je, kako dodaju, primijenila zakonske ovlasti i upotrijebila sredstva prisile - kemijska sredstva i fizičku snagu, nakon čega je okupljena grupa razbijena.

Spor u Budvi je počeo 17. lipnja

Premijer Duško Marković rekao je da policija provodi zakon.

Crnogorsku vladajuću koaliciju na čelu s Demokratskom strankom socijalista predsjednika Mila Đukanovića očekuju opći izbori 30. kolovoza. 

Oporba, koja želi tješnje veze sa susjednom Srbijom i s Rusijom, optužuje Đukanovića i njegovu stranku za koruociju, nepotizam i povezanost s organizirnaim zločinom. Oni te optužbe odbacuju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara