VIDEO Nezapamćene poplave u Kanadi. Proglašeno izvanredno stanje

VIDEO Nezapamćene poplave u Kanadi. Proglašeno izvanredno stanje
Screenshot: YouTube/Guy Charlebois

IZNIMNO je porastao nivo kanadske rijeke Ottawe, a stručnjaci smatraju kako će njena razina i dalje nastaviti rasti, piše CBC.

Prema Uredu za planiranje uređenja rijeke Ottawe, ove nedjelje u 17 sati po lokalnom vremenu rijeka je dosegnula rekordne povijesne razine u gradovima: LacCoulonge, Arnprior i Ottawa. 

Prema prognozi, razina će se nastaviti povećavati za dodatnih 50 centimetara u nekim dijelovima grada i trebala bi doseći vrhunac u utorak ili srijedu.

Pomažu pripadnici oružanih snaga

Na konferenciji za novinare koja je održana u nedjelju popodne dužnosnici grada Ottawe priopćili su kako je od 19. travnja u sprječavanju od poplave pomoglo oko 5.500 dobrovoljaca, zajedno s 780 pripadnika kanadskih oružanih snaga.

Dodali su kako je pomoću vreća s pijeskom od poplave spašeno gotovo 60 domova, dok su obitelji iz 18 kuća dobrovoljno odlučile privremeno napustiti svoja prebivališta.

Danas mnogo gore

Prema informacijama iz gradskih službi Gatineaua, grada u kanadskoj pokrajini Quebec, 1.212 osoba iz 575 domova danas je prijavilo značajne štete zbog poplava.

Proglašeno je izvanredno stanje za najmanje 14 područja regije, uključujući Ottawu, Clarence-Rockland i Pontiac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara