VIDEO Njemačka turistkinja o odmoru na Jadranu: Jedva sam čekala da dođem ponovno

VIDEO Njemačka turistkinja o odmoru na Jadranu: Jedva sam čekala da dođem ponovno
Screenshot: Deutsche Welle

DOBRE turističke sezone na Mediteranu, pa ni u Hrvatskoj, nema bez njemačkih turista. Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas probudio je nadu da će ovo ljeto barem malo mirisati na pravo turističko ljeto kad je obećao da će otvoriti vrata za putovanja 15. lipnja. Ali jesu li nakon toga njemački turisti pohrlili u Hrvatsku?

Crikvenička rivijera jedna je od tradicionalnih destinacija za odmor Nijemaca, a sad je sve poluprazno. 

"Njemački su turisti uvijek dobrodošli na našem području i uvijek ih je bilo u najvećem broju. Nažalost, ove godine valjda su se prepali te nesretne korone pa ih baš i nema", rekla je Tereza Ivančić za Deutsche Welle.

Tradicionalno tržište

Njemački mediji smatraju da Hrvatska ima dobre šanse za dolazak njemačkih turista te u svojim analizama ističu mali broj zaraženih od koronavirusa kao jedan od glavnih hrvatskih aduta. No, ipak samo 19 posto Nijemaca izjasnilo se da planira na odmor u neku drugu zemlju Europske unije.

"Njemački turisti su, ustvari, najbrojniji hrvatski turisti. Radi se o našem tradicionalnom tržištu. Oni jednostavno funkcioniraju na način ranog bookinga. To što ih nema u ovom trenutku ja vjerujem da će se izmijeniti tijekom sedmog i osmog mjeseca jer s informacijama kojima raspolažemo s terena od strane članova putničkih agencija, otkaza za sedmi i osmi mjesec još uvijek nema", kaže Ivana Maltar, direktorica udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

Charlotte Grundmeier, turistkinja iz Münchena, kaže da je svake godine u Crikvenici. 

"Jedva sam čekala da dođem ponovno. Jako me obradovalo kada su se otvorile granice i uopće me ne brine korona. Osjećam se posve sigurno", kaže. 

Iako rezervacije njemačkih gostiju za sedmi i osmi mjesec još nisu otkazane i mnogi priželjkuju njihov dolazak, nedavni porast broja zaraženih u Hrvatskoj nikako ne ide u prilog ionako neizvjesnoj turističkoj sezoni koja trenutno bilježi samo 20 posto posjeta u odnosu na prošlu godinu, piše Deutsche Welle.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara