Video: "Perjanica istraživačkog novinarstva" Valdec popušio od forumaša

"TAMO gdje prestaje trag, tu počinje Istraga", parola je koju od 2006. ovaj TV kriminalistički magazin pod voditeljskom palicom Roberta Valdeca servira gledateljima.

Kako Istraga populistički koristi svaku priliku da prikaže Srbe kao primitivnu divljačku gamad i uvuče se u guzicu hrvatskoj ekstremnoj desnici i ruralnoj Hrvatskoj koja plješće Valdecu na svako spominjanje Srba u negativnom kontekstu, nisu propustili priliku niti da Srbe osude za nešto što evidentno čine Hrvati.

Valdec i ekipa su se nedavno tako objavili prilog u kojem govore kako su u potrazi tema za emisiju tobože nabasali na portal pod imenom "Srpska Krajina", "namijenjen odbjeglim Krajišnicima u inozemstvu". Na stranicama portala kao glavnu atrakciju ekipa Istrage navela je "popis ustaških zločinaca" gdje je "četnik Panta Vukota" na sam vrh spomenute liste naveo voditelja Istrage, Roberta Valdeca, opisavši ga kao "vampirsko-pacovskog sekača srpskih glava i širača laži i obmana". Na popisu se našlo i ime autorice Rekonstrukcije Ivane Mandić, ali ne i urednika projekta Andreja Rore, pa se u prilogu ekipa Istrage izruguje portalu i poziva autore istog da na popis uvrste i njihova urednika jer se osjeća "zakinutim".

Valdecova ekipa je vjerojatno guglala svoja imena pa došla do spomenutog portala i obračunala se sa "stickypondovcima". Radi se o projektu koji je nastao kao svojevrsna parodija na krajinaforce. O ozbiljnosti "portala", kojeg je Valdecova ekipa mrtva-ozbiljna navela kao relevantno "okupljalište odbjeglih Krajišnika u inozemstvu", dovoljno govori podatak da forumaši raspravljaju o temama kao što su "neprovjereni navodi srpske Radio televizije o tome da su Ustaše i Balije tijekom rata 1991. bacale srpsku nejač lavovima".

Na spornom "spisku" kojeg Valdec ponosno navodi kao reakciju na njegovu ulogu u borbi da se otkrije prava istina iza ratnih zločina našli su se i neki drugi poznati Hrvati, poput Severine ("Srpkinje u begstvu"), Mislava Bage ("Ustaškog pobratima Jevreja Đorđa Konstance), Ive Sanadera ("Satanskog skrivača ustaških vojvoda i graditelja") i drugih.

Sve u svemu, još jedan dosta jadan pokušaj da se još jednom prikažu emisijom koja Srbima užasno smeta, što naravno donosi bodove kod spomenute desnice i seljaka.

B.S./M.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara