VIDEO Petek izveo performans za zastupnike, donio ronilačku opremu, pogledajte

VIDEO Petek izveo performans za zastupnike, donio ronilačku opremu, pogledajte
Foto: Igor Kralj/Pixsell

ZAGREBAČKI gradski zastupnik Renato Petek u petak je u podvožnjaku Miramarske ceste, uz ronilačku i opremu za kupanje, najavio da će tu pozdravljati saborske zastupnike koji odlaze na godišnji odmor a da zakon o obnovi Zagreba nakon potresa nije donesen.

Petek je revoltiran stanjem u gradu u sklopu performansa na nogostup u podvožnjaku postavio ležaljku za sunčanje, hladnjak za piće, ali i peraje kako bi u slučaju poplave mogao priskočiti u pomoć ako se ponovi plavljenje podvožnjaka te netko ponovno dođe u smrtnu opasnost.

"Zastupnici poslije sedam dana rada odlaze na mjesečni godišnji odmor. Nisam impresioniran time što govore da je to najkraća ljetna stanka do sada jer su dali obećanje građanima da će zakon biti donesen na prvoj sjednici nakon konstituiranja sabora", naglasio je.

Čeka zastupnike

Petek će, najavio je, čekati zastupnike u Miramarskoj kad budu prolazili na putu prema moru i pozdravljat će ih kako bi im poželio sretan put unatoč tomu što zakon nisu donijeli.

Kazao je kako to znači da će ljudi stradali u potresu morati čekati jesen, kada će doći pravni okvir, da bi počeli s pripremnim radnjama za obnovu.

"Nažalost, HDZ diktira tempo, no šokiran sam što oporba afirmativno podržava cijelu priču dok HDZ tempira provođenje i vođenje zakona", rekao je Petek. Ocjenjuje da su građani, ojađeni, prepušteni sami sebi, a već su prošla četiri mjeseca od potresa. "I morat će čekati i još, ili će morati sami početi obnovu", ustvrdio je.

Komentirao je i produljenje roka za prijavu štete od poplava izrazivši zadovoljstvo što je rok produljen jer dio građana, uz radove koje iziskuje obnova nakon poplave, nije uspio riješiti i predati potrebnu papirologiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara