Video: Pješaka pregazila dva automobila, prolaznici mirno gledali

"OVAJ grad izgubio je moralni kompas" zavapio je na konferenciji za novinare Daryl Roberts, šef policije u američkom gradu Hartfordu, nakon što je pustio snimku policijske nadzorne kamere na kojoj je vidljivo kako nitko nije pomogao 78-godišnjem Angelu Arceu Torresu, kojeg je automobil u centru grada jednostavno pokupio.

Tores je nakon što je u trgovini kupio mlijeko, krenuo preći cestu. Prvo ga je "očešala" Toyota, a zatim ga je pregazila tamna Honda.

Nakon što se dogodila grozna prometna nesreća, čovjek je bespomoćno ležao na cesti. Činjenica kako je čovjek brutalno pregažen te da leži na prometnici bez svijesti, nije bila dovoljno jaka da Amerikancima pokvari dan, odnosno da razbiju svoju svakodnevnicu.

Čovjek je tako ležao na cesti, automobili su ga zaobilazili, kao i ljudi koji bi pogledali u njegovu pravcu s vremena na vrijeme. Sve bi uglavnom nalikovalo na uobičajenu dokolicu američkog grada utonulog u popodnevnu rutinu - da nije bilo krvi na cesti i čovjeka bez svijesti.

"Nisam znao kako mu pomoći"

Nakon nekoliko minuta naišla je policijska patrola koja je pozvala hitnu pomoć i nesretnog čovjeka prevezla u bolnicu. Njegovo stanje i dalje je kritično, a prema prvim prognozama čini se kako će 78-godišnjak ostati trajno paraliziran.

Štoviše, iako su prve informacije govorile kako nitko od prolaznika nije niti nazvao broj 911, policija je to naknadno demantirala, budući je navodno zaprimila četiri poziva. Što je bilo u glavama Amerikanaca koji nisu pomogli čovjeku u nesreći, može se samo nagađati, no gotovo nevjerojatno zvuči činjenica kako je jedan od "hrabrih ignoranata" o cijelom slučaju odlučio progovoriti za medije.

"Nisam se osjećao dovoljno kompetentnim da pomognem čovjeku. On je krvario i bio je bez svijesti, a ja baš i ne znam što bi trebalo učiniti u tom trenutku, odnosno kako mu pomoći", rekao je jedan od promatrača 37-godišnji Bryant Hayre za lokalne medije. Angle Arce, sin nesretnog čovjeka, obratio se javnosti za pomoć u identificiranju vozača koji su pobjegli nakon nesreće.

I.Ć. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara