VIDEO Podravski svećenik tijekom vožnje snimao djecu: "U boj, u boj"

VIDEO Podravski svećenik tijekom vožnje snimao djecu: "U boj, u boj"
Screenshot: Facebook

PODRAVSKI župnik Mario Križanac na svom Facebook profilu podijelio je video koji je snimio tijekom vožnje.

U videu se može vidjeti šestero djece koja nisu vezana.

"U boj, u boj"

Snimka je objavljena 30. kolovoza na stranici Reke Župe Presvetog Trojstva. Naslovljena je "Sa ministrantima iz Ludbrega". Index je naknadno zamutio lica djeci radi zaštite njihove privatnosti.

Djeca tijekom vožnje pjevaju "U boj, u boj".

Zabrana upotrebljavanja mobitela tijekom vožnje

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je sljedeće:

"Vozač motornog vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjili mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja motornim vozilom (članak 196. stavak 3.).

Mobitel se može koristiti za vrijeme vožnje ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke (članak 196. stavak 4.).''

Za ovaj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Otpustio zbor

Velečasni Križanac je ovih dana aktualan u medijima jer je tijekom mise raspustio crkveni zbor. Kako javlja Podravski.hr, otpustio je zbor jer je - prestar. 

Zboraši nisu željeli javno pričati o tome što im je točno župnik rekao, dijelom i jer nisu dobro čuli njegove riječi s kora, ali zato je sve čulo 50-ak vjernika.

"Župnik je javno zahvalio zboru na suradnji i kazao im da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračaju. Osim toga, prigovorio im je što njihova djeca i obitelji ne dolaze u crkvu. Po njemu, stariji od 60 ne mogu na kor. Zar postoji zakon koji propisuje s koliko godina čovjek treba prestati pjevati u zboru? Zašto on kao dušobrižnik ne animira vjernike, pa bi ih više dolazilo", ispričala je jedna vjernica.

Budućnost župe

Križanac je priznao da je raspustio zbor.

"To je situacija koju bih volio riješiti unutar naše župne zajednice. Otvoren sam za dijalog i tko god ima kakvo pitanje može mi se slobodno obratiti", rekao je.

"Kao župnik moram misliti na budućnost župe, stoga ćemo krenuti s mlađim zborom. Moram priznati da naši mladi nisu dosad mogli dobiti priliku i oni se pokazati. Jednostavno sam se dosadašnjem zboru morao zahvaliti, istaknuo sam i njihove dobre osobine, ali kazao i ono što nije dobro", dodao je svećenik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara