VIDEO Pogledajte inspirativni TV nastup 16-godišnje ekološke aktivistice

VIDEO Pogledajte inspirativni TV nastup 16-godišnje ekološke aktivistice
Screenshot: Facebook

ŠESNAESTOGODIŠNJA švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg gostovala je u emisiji The Daily Show na američkoj televiziji Comedy Central.

Snažna poruka

Greta je i tom prilikom upozorila na ljudski odnos prema prirodi.

"Kao pojedinci, trebali bismo koristiti snagu demokracije da bi se naši glasovi čuli i da ih ljudi koji imaju moć više ne bi mogli ignorirati", glavna je Gretina poruka iz intervjua.

Dva tjedna putovala brodom bez WC-a i kuhinje

Greta je dva tjedna putovala sjevernim Atlantikom na brodu bez WC-a i kuhinje, koji ne ispušta ugljikov dioksid. Brod se opskrbljuje strujom isključivo vjetroturbinama i solarnim panelima, što znači da je putovanje prošlo bez štetnih emisija ugljika. Greta je prestala je letjeti avionom zbog brige za okoliš.

Ona će 23. rujna u New Yorku sudjelovati na klimatskom summitu Ujedinjenih naroda koji su najavili da će je dočekati s počastima i flotilom s 17 jedrilica - jednom za svaki od 17 ciljeva održivog razvoja koje je međunarodna organizacija planirala ostvariti do 2030. godine.

Navela majku da zbog putovanja avionom ostavi posao

Inače, Greti je bilo tek osam godina kada je pogledala dokumentarac o klimatskoj krizi i zapitala se kako političari i odrasli općenito mogu govoriti o bilo čemu drugome ako je to jedino važno? Greta ima fotografsko pamćenje i počinje proučavati klimatsku krizu i način na koji se o njoj govori u medijima.

Navela je roditelje da promijene način življenja i majku da napusti posao jer je zbog njega morala često putovati zrakoplovom. Bio je to prvi znak Gretine snažne volje i moći uvjeravanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara