Video - Pogledajte zašto je Mesić rekao: Ja ne dozvoljavam takva sranja

Video - Pogledajte zašto je Mesić rekao: Ja ne dozvoljavam takva sranja

Tekst: S.C.H./Z.J.
Foto: Davor Pongračić/Cropix
Video: RTL Televizija

ISPROVOCIRAN osjetljivim pitanjem o tome što je pozadina njegove podrške glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pokazao je lice kakvo u deset godina njegova mandata nismo poznavali – bijesno je ustao iz stolca i usred intervjua novinarki RTL-a Ivani Brkić napustio prostoriju, odbivši nastaviti razgovor.

Naime, novinarka je Mesića upitala drži li ga Bajić nečime u šaci, kad mu je sad odlučio dati podršku. Na to je Mesić dvaput odgovorio da to smatra "glupim pitanjem", ali je novinarka ustrajala na pitanju što je Mesića potpuno razbjesnilo. Ustao je sa stolice, otrgnuo mikrofon koji mu je bio pričvršćen za sako i otišao s intervjua uz čuđenje što takvo pitanje novinarki "pada na pamet". Po izlasku iz prostorije je novinarki rekao da "ne dozvoljava ta sranja". Novinarka je predsjednika pokušala zaustaviti i smiriti govoreći mu da je to što je učinio loše na što je Mesić odgovorio da "nije u izborima". 

"Pamtit će me kao drugog predsjednika, kao predsjednika koji je izveo Hrvatsku iz izloacije i otvorio je prema svijetu, Europskoj uniji i susjedima", naglasio je Mesić i dodao da je "utjecao na demokratizaciju društva i funkcioniranje institucija države. Mojim dolaskom je Hrvatska postala država vladavine prava", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ga je novinarka upitala da navede neki svoj propust, Mesić je samouvjereno rekao da "nije ni u čemu pogriješio", ali je dodao da bi "možda neke odluke i izjave danas drugačije formulirao".

"Trebao sam poslati savjetnika za sigurnost u Beč jer je umirovljeni general Zagorac obećao dati sve dokumente i izjavu kojima bi se razvijetili svi tokovi novca", naveo je Mesić kao jednu od svojih krivih odluka.

Ivana Brkić je Mesiću postavila niz škakljivih pitanja, a u jednom od njih od predsjednika je zatražila da prokomentira zbog čega je svojedobno premijerku Jadranku Kosor optuživao da je nelegalno stekla stan, a danas joj to više ne predbacuje.

Naljutio ga je i zahtjev novinarke Brkić da pojasni je li svojedobno zvao direktora Podravke Zdravka Šestaka kako bi direktoru SMS-a Srđanu Mladiniću pomogao pri dobivanju Podravkinog kredita. "Ja nisam sudjelovao u odlučivanju o dodjeli kredita ili kreditnim uvjetima", rekao je Mesić dodajući da Polančec "bulazni". "Taj dečko bulazni jer su pod istragom i on i oni koji su s njim radili. Polancec im šalje poruku da šute i da ce on sve `popeglati´.", zaključio je Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara