VIDEO Požar u Šibeniku, izgorio prostor gdje se održavaju partyji i koncerti

VIDEO Požar u Šibeniku, izgorio prostor gdje se održavaju partyji i koncerti
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U ŠIBENIKU je izgorio Hangar, prostor u kojem su se održavali koncerti i partyji, javlja Šibenik.in.

Vatra u bivšoj vojarni planula je danas oko 12,30, a iako su vatrogasci munjevito brzo izašli na teren, Hangaru nije bilo pomoći.

"Ne mogu vjerovati da se ovo događa! Taman smo dovršili pripreme za organizaciju ovogodišnje Kulturaljke i bookirali izvođača kad vidim dim i čujem – našeg Hangara više nema!", izjavio je neposredno nakon što je doznao za požar u ex. Vojarni Bribirski knezovi Igor Bergam, prvi čovjek šibenske Udruge PARK.

"Poludio sam, šokiran sam, plače mi se! Toliko novaca, sati volontiranja i toliko lijepih glazbenih događanja uz Jinxe, Hladno Pivo, Psihomodo pop, Zabranjeno pušenje i druge je bilo tamo, a sada je zgrada izgorjela do temelja. Zatečen sam, tužan sam, ne znam što ćemo i kako dalje. Ne znam gdje će biti Kulturaljka", kaže Bergam koji u Hangaru radi svirke od 2014. godine.

Zgrada je bila zapuštena, devastirana, ali cure i momci iz šibenskih udruga sve su počistili i napravili sjajan prostor za svirke.

U Hangaru su se održavali i DJ partyji, pa je na Badnjak tamo održano zimsko izdanje Project Vojarna, projekta koji je lani nagrađen Ambasadorom za open air happening godine.

"Ne mogu vjerovati. Hangar je izgorio 'jedan kroz jedan', ostalo je samo pročelje", kaže Edin Cipurković iz šibenskog labela Decoded i udruge Echo.

Oni su za sredinu veljače najavili u Hangaru održavanje humanitarnog partyja za pomoć pri oporavku Hrvoju Dugopoljcu, koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći.

"Unutra nije bilo ničega, ni struje, i užasno je ovo što se dogodilo. Policija treba istražiti kako je moguće da se zgrada zapalila, da se utvrdi razlog. Ovo je katastrofa", kazao je Cipurković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara