VIDEO Prosvjednici britanskoj zastupnici vikali da je nacistica i šljam

VIDEO Prosvjednici britanskoj zastupnici vikali da je nacistica i šljam
Screnshoot: BBC

BRITANSKA konzervativna političarka Anna Soubry oštro je kritizirala policiju zbog toga što nije reagirala kada su joj prosvjednici prepriječili pristup parlamentu i vikali da je nacistica, javlja BBC.

Konzervativna zastupnica nakratko je prekinula intervju s BBC-jem jer su prosvjednici glasno uzvikivali: "Soubry je nacistica!"

Vikali joj da je šljam

Kada se vraćala u parlament, neki su je prosvjednici slijedili vičući joj da je šljam.

"Stvarno ne volim čuti da me netko naziva nacisticom. Nevjerojatno je ovo što se događa, u što se pretvorila naša zemlja“, rekla je Anna Soubry novinaru BBC-ja.

Političarka Anna Soubry konzervativka je koja podržava novi referendum o Brexitu. Već je primala prijetnje smrću.

Policija ne čini ništa

Verbalno su je napali prosvjednici koji podržavaju Brexit. Neki od njih su nosili žute prsluke kao znak podrške prosvjedima u Francuskoj.

Nakon ovog neugodnog događaja, zastupnica je napisala na Twitteru: “Izgleda da bi zastupnici i političari trebali ovakvo ponašanje prihvatiti kao dio demokratskog procesa, no ne vidim zašto bi novinari i tehnička podrška trebali trpjeti ovakva zlostavljanja dok policija stoji sa strane i ne čini ništa. Pokušali su me spriječiti da uđem u parlament.“

Zastupnici reagirali na Twitteru

Mnogi britanski zastupnici, za i protiv Brexita, reagirali su na društvenim mrežama i osudili ovakvo ponašanje.

Na strani Adolfa Hitlera

Anna Soubry već je prije, kada su joj jednom prilikom prosvjednici vikali da je izdajica i "na strani Adolfa Hitlera", izrazila zabrinutost za buduću sigurnost zastupnika i novinara, piše The Guardian.

"Što bi se dogodilo da je netko od njih imao nož ili pištolj? Policija kaže: 'Oh, oni su prosvjednici, to je u redu.' Ali oni vam se unašaju u lice, nazivaju vas jebenim izdajnikom, svakako vas nazivaju", rekla je.

"Netko od njih bi mogao predstavljati ozbiljnu prijetnju. Već je ubijena jedna britanska zastupnica. Policija bi trebala intervenirati u ovakvim slučajevima, dužnost joj je da štiti javnost, uključujući i mene“, dodala je zastupnica Soubry.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara