VIDEO Putin zaplesao s austrijskom ministricom, onda otišao k Merkel

VIDEO Putin zaplesao s austrijskom ministricom, onda otišao k Merkel
Foto: EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin odletio je jučer u Austriju kako bi prisustvovao vjenčanju ministrice vanjskih poslova Karin Kneissl prije nego što je otišao u Berlin na razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. 

Fotografije s vjenčanja pokazuju Vladimira Putina kako pleše s mladom odjevenom u tradicionalnu austrijsku nošnju, piše CBS.

Austrijske vlasti postavile su oštre sigurnosne mjere na mjesto gdje se održavalo vjenčanje, blizu južne granice sa Slovenijom.

Čelnici Slobodarske stranke Austrije također prisustvovali vjenčanju

Austrijska ministrica udala se za poduzetnika Wolfganga Meilingera.

Na mjesto ministrice nominirala ju je proruska Slobodarska stranka Austrije čiji su čelnici također prisustvovali vjenčanju.

Kritike opozicije zbog pozivnice Putinu

Zastupnik opozicijske Socijaldemokratske stranke Joerg Leichtfried kritizirao je odluku Kneisslove da pozove Putina na vjenčanje smatrajući da to dovodi u pitanje ulogu Austrije kao neutralnog posrednika u konfliktu u istočnoj Ukrajini gdje se ruski pobunjenici sukobljavaju s vladinim snagama.

Donio poklone, zaplesao i otišao kod Merkel

Putinov glasnogovornik Dmitry Peskov rekao je ruskim novinskim agencijama kako će predsjednik na vjenčanju provesti oko sat vremena.

Putin je mladencima poklonio stroj za hladno prešanje ulja, tradicionalni ruski samovar te sliku pejzaža, kako je objasnio njegov glasnogovornik i dodao da je ''Putin zahvalan i sretan što je imao priliku posjetiti gostoljubivu Austriju''.

Tri sata ozbiljnih razgovora

Nakon posjeta vjenčanju Putin je otišao u dvorac Meseberg sjeverno od Berlina gdje je s Angelom Merkel tijekom tri sata razgovarao o raznim pitanjima od sukoba u Ukrajini i Siriji do Irana i projekta plinovoda koji je na sebe navukao bijes SAD-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara