VIDEO Sinčić Plenkoviću rekao da je sitni prevarant, pogledajte njegovu reakciju

VIDEO Sinčić Plenkoviću rekao da je sitni prevarant, pogledajte njegovu reakciju
Screenshot: EU parlamet

NAKON što je Plenković u Europskom parlamentu predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a javili su se brojni europarlamentarci, a među njima je bio i Živozidaš Ivan Vilibor Sinčić.

On je žestoko napao Plenkovića, a u jednom trenutku mu je rekao da je sitni prevarant. Plenkoviću, kojeg je u tom trenutku prikazala kamera, reakcija se jasno vidjela na licu. 

Sinčić žestoko prozvao Plenkovića i nazvao ga sitnim prevarantom, ovaj se počeo mrštiti

"Ovom prilikom treba reći kako izgleda Hrvatska za vrijeme predsjedanja gospodina Plenkovića i njegove vladavine, a ilustriraju je dvije stvari - bezakonje i korupcija. Ilustrirat ću to na vlastitom primjeru, a tiče se prava na pristup informacijama. Još kao zastupnik u hrvatskom saboru prije dvije godine poslao sam upit, a to je javni podatak, da mi se dostavi informacija tko je na određene dane ulazio u zgradu vlade, u svetu zgradu hrvatske vlade. Do dana danas nakon dvije godine niste odgovorili na moj upit. Ako se tako odgovara zastupniku, što tek možemo očekivati građanima. Rok vam je bio dva tjedna, imate i odluku Ustavnog suda i vi još uvijek niste odgovorili, toliko o vašoj transparentnosti. Omotnica stoji u zgradi vlade, 100 metara od zgrade sabora. Odbijate primiti poštu. Tako se ne ponaša ni državnik ni premijer, tako se ponaša sitni prevarant", rekao je Sinčić.

Plenković se na to počeo mrštiti gledajući prema Sinčiću

"Sve to radite da zaštite svoje prijatelje koji su se ilegalno, potajno sastajali u zgradi vlade i pisali zakon kojim su sebi dodijelili poslove od 500 milijuna kuna. Sukob interesa, za hrvatske primjere, bez presedana", zaključio je Sinčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara