VIDEO Slavni brazilski plastični kirurg uhićen zbog smrti pacijentice

VIDEO Slavni brazilski plastični kirurg uhićen zbog smrti pacijentice
Foto: EPA

BRAZILSKA policija uhitila je slavnog plastičnog kirurga, poznatog kao "Doktor BumBum", koji je pobjegao nakon smrti pacijentice, piše Guardian.

Brazilski plastični kirurg Denis Furtado (45) i njegova majka nestali su nakon smrti bankarice Lilian Calixto (46), koja je umrla nakon zahvata u Furtadovom stanu u subotu. Policija Rio de Janeira objavila je jučer da su Furtado i njegova majka uhićeni u susjedstvu u kojem je obavljao operaciju povećanja stražnjice na pacijentici Calixto, koja je umrla u bolnici, u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

"Uhićen je u poslovnom centru u naselju Barra de Tijuca", objavila je policija na Twitteru uz fotografiju Furtada i njegove majke Marie Fatime Barros. Web stranica O Globo objavila je da su uhićeni u odvjetničkom uredu u poslovnom centru.

Pisao o kontroverznim metodama povećanja stražnjice

Furtado je postao zvijezda u Brazilu i ima više od 600.000 sljedbenika na Instagramu te 44.000 na Facebooku. Na društvenim mrežama objavljivao je fotografije "prije" i "poslije" svojih operacija. Pisao je i o kontroverznim metodama povećanja stražnjice PMMA-om, spojem poznatim kao akrilno staklo, protiv kojeg je brazilsko društvo za plastičnu kirurgiju objavilo upozorenje.

Dok su Furtado i njegova majka bili u bijegu, zatražili su sudsku dozvolu da se brane sa slobode, ali sud u Riu ih je odbio. U izjavi suda je navedeno: "Doktor je čak automobilom probio rampu na parkiralištu šoping centra u Barri kada je vidio policijski auto i zatim pobjegao s majkom".

Privedena je i Furtadova djevojka i recepcionerka Renata Fernandes, a policija traga za medicinskim tehničarem. Njegova majka također je bila doktorica, ali lokalni mediji navode da joj je zabranjena praksa u Riu.

"Nije obučeni plastični kirurg"

Regionalno medicinsko vijeće objavilo je da je Furtado imao dozvolu za rad u Brasiliji i obližnjoj državi Goias, ali ne i u Riu. Brazilsko društvo za plastičnu kirurgiju izjavilo je da Furtado "nije obučeni plastični kirurg".

Rođaci Lilian Calixto izjavili su kako im je rekla da će obaviti jednostavan zahvat i očekivali su da će se vratiti iste večeri. Lokalni mediji objavili su medicinsko izvješće u kojem stoji da je u bolnicu stigla s ubrzanim otkucajima srca te poteškoćama u disanju. Bolnica je odbila komentirati slučaj.

"Patio je od sindroma panike"

Furtadova odvjetnica Naiara Baldanza izjavila je u srijedu da je njezin klijent nevin i da je bježao policiji jer je patio od "sindroma panike": "Za svaku istinu postoji paralelna istina", rekla je. "Mnoge činjenice izašle su na vidjelo i sigurna sam da ćemo dokazati nevinost doktora Denisa".

Furtado je na snimkama na društvenim medijima u srijedu izjavio da je "nepravedno tretiran": "Kao što svi znaju, dogodila se nesreća". Dodao je da je pacijentica napustila njegovu sobu za konzultacije nakon zahvata na stražnjici koji je obavio već puno puta. "Tada sam je odveo u bolnicu, gdje je dobila srčani udar", izjavio je Furtado.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara