Video - Slučaj Saše Radovića stigao do Europskog parlamenta: To je političko uhićenje!

Foto: Arhiva

O SLUČAJU Saše Radovića, koji je prije dva dana uhićen zbog navodne iznude generala Ivana Čermaka, danas se raspravljalo i u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Britanski konzervativac Daniel Hannan izašao je za govornicu i kazao da se radi o "političkom uhićenju povezanom s kriminalom", i da bi slučaj trebalo staviti pod promatranje Unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saša Radović je uhićen kad je objavio kandidaturu na izborima. Iako ne znam točne okolnosti, ovo se čini jako sumnjivo. I to šalje signal svima koji stoje kao izazov interesnoj skupini u Zagrebu", kazao je Hannan.

Kad je nedavno posjetio Zagreb, nastavio je, bio je ožalošćen "vidjevši koliko hrabrih i domoljubnih ljudi iz ove prekrasne zemlje mu je prišlo i reklo da EU vidi kao lijek protiv domaće korupcije.

"Bilo je srceparajuće reći im da će njihovi prevaranti ulaskom u EU zapravo naći cijeli niz novih operacija na europskoj razini, s daleko većim svotama na raspolaganju".

Radović, iako je i dalje u pritvoru, nije povučen s izborne liste marginalne stranke Hrvatska 21. stoljeća. Njena predsjednica Nataša Srdoč ima dobro razvijene kontakte s dijelom političkog establishmenta u EU i SAD-u, pa je vjerojatno tim posredstvom "slučaj Radović" danas stigao u Europski parlament.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara