VIDEO Učiteljica u SAD-u rezala učeniku kosu i pjevala himnu. Prijeti joj zatvor

VIDEO Učiteljica u SAD-u rezala učeniku kosu i pjevala himnu. Prijeti joj zatvor
Screenshot: YouTube/Viral Videos

AMERIČKOJ nastavnici prijeti nekoliko godina zatvorske kazne jer je u razredu na silu učeniku rezala kosu, javlja BBC.

Margaret Gieszinger (52) izjasnila se da nije kriva za 6 točaka optužnice. Između ostalog, optužena je za nanošenje tjelesnih ozljeda maloljetniku. Ako se proglasi krivom, čeka je zatvorska kazna od 3,5 godina.

Radila je kao nastavnica u srednjoj školi University Preparatory High School u gradu Visaliji u Kaliforniji.

Videosnimka događaja

Istraga ovog slučaja je pokrenuta nakon što se na internetu pojavila videosnimka zabilježena mobitelom na kojoj se vidi kako nastavnica Gieszinger poziva jednog učenika da sjedne ispred cijelog razreda, a nakon toga mu bez njegovog dopuštenja škarama reže veće pramenove kose, pritom pjevajući nacionalnu himnu.

Odvjetnik učenika rekao je za CNN da je maloljetnik bio “potpuno prestravljen“ prije nego što je uspio pobjeći od nastavnice. Na snimci se vidi kako je Gieszinger nakon prisilnog šišanja učenika viknula: “Tko je sljedeći?“ i počela prijetiti jednoj drugoj učenici da će sada njoj odrezati kosu.

“Izuzetno nam je važna sigurnost učenika na nastavi“

“Izuzetno nam je važna sigurnost učenika na nastavi. Razmatramo sve dostupne informacije i primijenit ćemo, po potrebi, najstrože mjere kazne“, piše u priopćenju lokalnog Ureda za obrazovanje.

Nastavnica Margaret Gieszinger dobila je otkaz, a trenutno čeka suđenje. Puštena je na slobodu nakon što je uplatila 100.000 dolara (oko 88.000 eura) jamčevine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara