VIDEO Uhvaćen ubojica iz Đakova, otkriveni detalji akcije

VIDEO Uhvaćen ubojica iz Đakova, otkriveni detalji akcije
Foto: Index

NAKON cjelodnevne potrage večeras je uhvaćen ubojica iz Đakova, 61-godišnji Andrija Drežnjak.

Oko 20 sati je lociran nakon dojave koju je dobila policija, a za manje od pola sata policajci su ga uhitili u polju između Đakova i Đakovačkih Selaca, dosta blizu autoceste prema Osijeku. Imao je pištolj, ali nije zapucao tijekom uhićenja.

Odmah nakon uhićenja smješten je u policijski kombi i prevezen u Policijsku postaju Đakovo. Kako se doznaje, pri uhićenju su iz preventivnih razloga korištena sredstva za vezivanje, no ubojica nije pružao otpor pri uhićenju. 

Istovremeno s uhićenjem u polju nedaleko od Đakovačkih Selaca, druga je policijska ekipa u pancirkama i s dugim cijevima bila desetak kilometara dalje, u selu Drenje, gdje su netom prije pretražili jedan napušteni objekt. Ondje su također došli prema dojavi.

U cijeloj su akciji sudjelovali specijalci iz Osijeka. 

U policiji ističu da će očevid nastaviti na mjestu uhićenja osumnjičenika za brutalno ubojstvu u Centru za socijalnu skrb u Đakovu, a nad njim će provesti kriminalističko istraživanje. U zgradi đakovačke policije večeras su bili i forenzičari, a ubojica kojeg su pregledali djelatnici Hitne pomoći, noć će provesti u đakovačkoj policiji.

Policija otkrila detalje uhićenja

"U 20:15 u blizini autoceste A5 u polju između mjesta Đakovački Selci po dojavi građana pronađen je 61-godišnjak za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstva. Policijski službenici su došli do mjesta dojave, pronašli su ga, uhitili uz uporabu sredstava prisile i sada se nalazi pod nadzorom u policijskoj postaji. Prilikom uporabe sredstava prisile, postupanja nije došlo do pružanja otpora i mogu napomenuti da je uz njega pronađeno vatreno oružje'', rekao je nakon uhićenja zamjenik načelnika PU osječko-baranjske Dario Premec.

"Provode se izvidi, osoba je uhićena. Sukladno odluci nadležnog državnog odvjetništva osoba će se prevesti u pritvorsku jedinicu, a potom će biti odlučeno hoće li ostati u pritvoru", kazao je.

Dodao je da je tijekom dana bilo više dojava o lokaciji ubojice, ali tek je posljednja bila točna. 

"Ne možemo ocijeniti je li osoba psihički labilna. Prvi kontakti su tek napravljeni", zaključio je.

Ubio socijalnu radnicu, ranio pravnika

Mještani pričaju da su ljudi bili na misi u crkvi u blizini staje dok se ubojica u njoj skrivao, javlja naš reporter s terena.

Podsjetimo, u đakovačkom Centru za socijalnu skrb ranije danas ubijena je dugogodišnja socijalna radnica, a pravnik te ustanove je teško ranjen te je trenutno u osječkoj bolnici, gdje je operiran.

Ubojica je satima bio u bijegu. Radi se o 61-godišnjem Andriji Drežnjaku koji je otprije poznat policiji, a bio je korisnik Centra za socijalnu skrb u kojem je ubio socijalnu radnicu.

35-godišnji pravnik teško ozlijeđen, u životnoj je opasnosti

35-godišnji pravnik koji je teško ozlijeđen u napadu prevezen je u osječku bolnicu, gdje je operiran. Kako doznaje Index, u jako je teškom, po život opasnom stanju i ima teške ozljede mozga.

''Pacijent je zadobio strijelnu ozljedu glave i mozga. U bolnicu je primljen u vrlo teškom kliničkom stanju, kritičnom stanju. Nakon reanimacije kliničko stanje se djelomično popravilo i mogli smo izvršiti zahvat. Nakon toga smješten je u Zavod za intenzivno liječenje i dalje se nastavljaju mjere intenzivnog liječenja, uključujući i sve mjere reanimacije'', rekao je Ivan Hećimović, neurokirurg iz KBC-a Osijek.

Prijavila da mu se pogoršalo stanje, on ju je ubio

Kako doznajemo s terena, socijalna radnica primijetila je da se stanje Andrije Drežnjaka pogoršalo i to je prijavila, a on ju je potom ubio. Ministrica Nada Murganić zbog toga je poslala preporuku centrima za socijalnu skrb da se u sljedeća dva dana organiziraju samo dežurstva. 

Doznali smo i da među socijalnim radnicima kruži poziv da u srijedu u podne u crnini zapale svijeće ispred zgrade Ministarstva u Zagrebu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara