TERORIZAM U AUSTRALIJI

VIDEO Usred Melbournea izbo ljude nožem, jedan umro. Policija upucala napadača

VIDEO Usred Melbournea izbo ljude nožem, jedan umro. Policija upucala napadača
Screenshot: Youtube

JEDNA osoba umrla je, a dvije su ranjene nakon što ih je nožem na ulici u Melbourneu izbo zasad neidentificirani napadač. Do incidenta je došlo u poslovnoj četvrti Melbournea, oko 16:20, kad su ljudi odlazili s posla na vikend.

Kako javljaju australski mediji, policija je pozvana zbog požara na automobilu u širem centru grada, a po dolasku na mjesto događaja tamo su zatekli manijaka s nožem koji je navodno i zapalio navedeni auto.

Napao je i policijske službenike koji su ga nakon što ga nisu uspjeli svladati upucali. "Jedan je muškarac uhićen na licu mjesta i prevezen uz policijsku pratnju u bolnicu u kritičnom stanju", dodala je policija.

Naknadno je objavljeno da se napad tretira kao teroristički, obzirom da su u automobilu napadača pronađene boce s plinom.

Na društvenim mrežama objavljene su brojne snimke događaja. Čini se da je muškarac prvo izazvao eksploziju na autu kojim je došao, a zatim je počeo napadati prolaznike. Četiri je izbo nožem, jedan od njih je preminuo.

Policajci koji su došli na mjesto događaja pokušali su ga savladati, no on je i njih napadao nožem. Nakon što ga nisu uspjeli smiriti, jedan od policajaca izvukao je pištolj i pucao u napadača.

"Izašli smo iz KFC-a i vidjeli auto da gori. Zatim smo vidjeli muškarca da leži na cesti, s glavom prema dolje i lokvom krvi oko glave. Gotovo sam siguran da je uboden u lice. Želio sam mu pomoći, ali bio sam u šoku. Nisam imao pojma što učiniti. Drugi su ga okrenuli", rekao je lokalnim medijima 22-godišnji djelatnik KFC-a ispred kojega je došlo do incidenta.

Područje je bilo blokirano

Policija je zatražila od stanovništva da izbjegava dolazak u sektor ističući, međutim, da ne traži ostale sumnjivce. 

"Točne okolnosti moraju se odrediti. Četvrt je zatvorena", dodali su istražitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara