VIDEO Vijetnamci mahali i pozdravljali Kim Jong-una

VIDEO Vijetnamci mahali i pozdravljali Kim Jong-una
Foto: EPA

SJEVERNOKOREJSKI čelnik Kim Jong-un je doputovao u Hanoi gdje ga je dočekalo oduševljeno mnoštvo, kao i drakonske mjere sigurnosti, i gdje će se drugi put sastati na vrhu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom kako bi konkretizirali uvelike simboličnu izjavu s prethodnog summita u Singapuru.

U vijetnamskoj prijestolnici se u srijedu i u četvrtak održava novi susret sjevernokorejskog čelnika i američkog predsjednika koji se nada denuklearizaciji Pjongjanga, premda je rekao da je svjestan da će za to trebati vremena.

Kim Jong-un, koji je došao iz Kine, iskrcao se iz svog glasovitog oklopljenog vlaka maslinastozelene boje u željezničkoj stanici u Dong Dangu, mirnom vijetnamskom gradiću uz granicu, nakon putovanja vlakom od 4000 kilometara.

Školarci su pozdravljali Kim Jong-una koji je bio u pratnji najbližih suradnika i osobnih čuvara, mašući sjevernokorejskim i vijetnamskim zastavicama. 

Prije Kim Jong-una Vijetnam, drugi jednopartijski režim, posjetio je njegov djed Kim Il-sung 1964.

U tradicionalnom odijelu kakvo je nosio Mao Ce-tung, Kim je pozdravio mnoštvo smiješeći se, a zatim se u Mercedesu u konvoju uputio u Hanoi.

Američki predsjednik treba predsjedničkim zrakoplovom Air Force One doputovati u Hanoi u utorak navečer.

Donald Trump je na Twitteru objavio da nestrpljivo iščekuje "veoma uspješan summit".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara