VIDEO Zračne snage HV-a gase požar na Braču i traže nestalu osobu na Šolti

VIDEO Zračne snage HV-a gase požar na Braču i traže nestalu osobu na Šolti
Foto: HINA

ZRAČNE snage Hrvatske vojske angažirane su u gašenju požara na otoku Braču te u potrazi za nestalom osobom na Šolti, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Video: Dalmacija Danas

Jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-602 iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku uključili su se popodne u akciju gašenja požara na lokaciji Milna-Rt Ražanj na otoku Braču, a na tom su požarištu djelovali i prije dva dana.

Od početka godine su gasili 71 požar

U isto vrijeme letačka posada helikoptera Mi-8 MTV1 iz sastava 395. eskadrile 93. krila HRZ-a iz vojarne „Knez Trpimir“ iz Divulja poslana je u akciju potrage i spašavanja za nestalom osobom na otoku Šolti. Zajedno s posadom u potrazi sudjeluju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, a pretražuje se šire područje naselja Srednje Selo. To je šesta akcija od početka godine u kojoj sudjeluju pripadnici 395. eskadrile.

Od početka godine pripadnici zračnih protupožarnih snaga su, zaključno s 31. svibnja, sudjelovali u gašenju 71 požara (po 23 u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj, 18 u Zadarskoj, šest u Dubrovačko-neretvanskoj i jednog u Primorsko-goranskoj županiji).

U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 190 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 7100 tona vode, izvijestio je MORH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara