Vidošević najavljuje kandidaturu: Predsjednik mora braniti Hrvatsku na ekonomskom planu

Tekst: P.V.
Foto: Andrej Švoger / Cropix

NADAN VIDOŠEVIĆ na sjednici gospodarskog vijeća u Karlovcu nije službeno potvrdio da će u srijedu na skupštini Hrvatske gospodarske komore objaviti svoju predsjedničku kandidaturu, ali iz njegovih riječi i više je nego jasno da se odlučio uključiti u utrku za Pantovčak.

"Odluku o kandidaturi ne želim donijeti bez rasprave s ključnim ljudima skupštine HGK. Na čelu Komore sam već više od 14 godina i uvijek sam nastojao biti korektan", kazao je Vidošević koji će o svojoj želi da se useli u Predsjedničke dvore u srijedu razgovarati s kolegama iz HGK, nakon čega bi trebao i službeno objaviti kandidaturu. Vidošević, naime, smatra kako smo došli do trenutka kad Hrvatska treba predsjednika koji je prije svega dobro potkovan na području ekonomije.

"Izazov Franje Tuđmana bio je obraniti Hrvatsku, izazov Stipe Mesića bio je otvoriti Hrvatsku svijetu, a izazov idućeg predsjednika bit će obrana Hrvatske na ekonomskom planu. Predsjednik države odgovoran je za funkcioniranje vlasti", tvrdi Vidošević kojeg, nakon što obznani kandidaturu, najvjerojatnije čeka izbacivanje iz HDZ-a. Ukoliko prije sam ne zatraži ispisnicu.

Jadranka Kosor po tom je pitanju bila i više nego jasna, objasnivši odmah nakon što je Vidoševićeva kandidatura postala predmetom razgovora da će svaki član HDZ-a biti izbrisan iz članstva ukoliko ne bude poštovao odluke stranačkih tijela. A stranka je odlučila da je Andrija Hebrang HDZ-ov predsjednički kandidat. Hebrang, s druge strane, ne želi izbaciti Vidoševića iz stranke (ili barem tako tvrdi), ali kaže da mu je žao što nije ranije najavio kandidaturu pa da se predsjednički kandidat izabere na unutarstranačkim izborima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara