Vidoševićeva majka, žena i kćeri nisu svjedočile na suđenju u slučaju Remorker

Vidoševićeva majka, žena i kćeri nisu svjedočile na suđenju u slučaju Remorker

Foto: FAH

MAJKA, supruga i kćeri bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića u ponedjeljak nisu željele svjedočiti na suđenju Vidoševiću i suoptuženima za izvlačenje novca iz te institucije.

Na zakonsku blagodat koja članovima obitelji optuženika omogućuje da se oslobode obveze svjedočenja u ponedjeljak su se pozvale Vidoševićeva majka Marija Tudor Vidošević, supruga Ina te kćeri Hana i Zrinka Vidošević.

Optužnicom u tzv. aferi Remorker koju je USKOK protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015. predloženo je da se Vidoševiću oduzme milijunska imovinska korist, a među optuženima je i njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim Vidoševića i Peternel na optuženičkoj klupi su i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić, koje su također porekle krivnju.

Četvero suoptuženika je prije suđenja priznalo nedjela te su osuđeni nakon nagodbe s tužiteljstvom. To su ključni akteri tzv. afere Remorker - Igor Premilovac, koji je prvi progovorio kako je preko svoje češke tvrtke Remorker naplaćivao fiktivne račune i oprani novac uz proviziju vraćao u Hrvatsku, te marketinški stručnjak Davor Komerički koji je Vidoševića povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK-a.

Osim njih sporazumno su osuđeni i Vidoševićeva nekretninska savjetnica Vesna Rodić te Jasna Mrakovčić Grubić koja je priznala da je uz Vidoševića iz HGK-a izvlačila novac lažirajući kupnju umjetničkih slika.

Drugi krak Remorkera protegnuo se do Hrvatskih autocesta, a kao glavni osumnjičenik u tom dijelu istrage optužen je bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara