Vijeće Europe čestitalo Francuskoj i Hrvatskoj

Vijeće Europe čestitalo Francuskoj i Hrvatskoj
Foto: Hina/EPA

NEPOSREDNO nakon završetka finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva iz Vijeća Europe, najbrojnije europske organizacije, sa sjedištem u Strasbourgu, stigle su čestitke upućene na adresu pobjedničke francuske ekipe, ali i osvajačice drugog mjesta, Hrvatske. 

"Vijeće Europe u Strasbourgu čestita zemlji koja joj je domaćin, Francuskoj, na osvajanju Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018., a također i Hrvatskoj, na zasluženom drugom mjestu", piše u čestitki ove organizacije koja okuplja 47 članica šire europske regije, a glavni su joj zadaci jačanje demokracije, zaštite ljudskih prava i pravne države na europskom kontinentu.

Vijeće Europe također je zahvalilo Rusiji koja je bila domaćin, kako se ističe, "fantastičnog" Svjetskog prvenstva 2018. uz poruku "Neka se duh sporta nastavi". Sjedište Vijeća Europe je u Palači Europe u Strasbourgu, na francusko-njemačkoj granici. Članstvo u Vijeću Europe otvoreno je svim europskim demokratskim državama koje su prihvatile načelo vladavine prava, višestranačku demokraciju i koje jamče temeljna ljudska prava i slobode svojim građanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara