Vijeće HRT-a prihvatilo ostavke troje od osmero urednika HTV-a

VIJEĆE HRTa prihvatilo je danas ostavke Katje Kušec, Olivera Dražića i Jasne Božinovski Živalj, troje od osmero urednika HTV-a koji su tražili razrješenje s dužnosti.

Vijeće je odbilo razriješiti ostalih petero urednika Nikolu Kristića, Damira Matkovića, Branka Schmidta, Aleksandra Kostadinova i Zorana Margetića.

Osmero urednika HTV-a zatražilo je prije dva tjedna od Vijeća HRT-a razrješenje s dužnosti zbog ´stalnih programskim razmimoilaženja i izostanka komunikacije u programskim odlukama s glavnom urednicom Jasnom Ulagom-Valić´.

Na prijedlog glavne urednice Jasne Ulage-Valić Vijeće je umjesto Olivera Dražića na mjesto urednika dnevnih informativnih emisija imenovalo Željka Roška, dugogodišnjeg novinara Hrvatskog radija i ovogodišnjeg dobitnika novinarske nagrade ´Marija Jurić Zagorka´ za najbolje radijsko izvješće. Roško je imenovan na šest mjeseci kao vršitelj dužnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaga-Valić nije predložila Vijeću zamjene za Katju Kušec i Jasnu Božinovski Živalj, dosadašnje urednice Informativnog i Umjetničkog programa.

U nastavku sjednice očekuje se očitovanje Vijeća o prijedlogu člana Vijeća Ante Čovića da se u sklopu rasprave o odgovornosti za stanje na HTV-u raspravlja o razrješenju ravnatelja HRT-a Mirka Galića.

Prema Zakonu o HRT-u, Vijeće HRT-a daje prethodno mišljenje Upravnom vijeću HRT-a na imenovanje i razrješenje ravnatelja HRT-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara