Vijeće HRT-a traži odgovornost Denisa Latina zbog emisije o Tuđmanu

PROGRAMSKO vijeće HRT-a ustvrdilo je da je emisija Latinica pod nazivom "Tuđmanova ostavština" prekršila programska načela Hrvatske radiotelevizije. Vijeće je od Ravnateljstva HRT-a zatražilo pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti autora i voditelja emisije Denisa Latina.

O rezultatima postupka utvrđivanja Latinove odgovornosti Ravnateljstvo mora izvijestiti Vijeće u roku od 15 dana, javlja Media Servis.

Sjednica vijeća bila je obilježena povišenim tonovima i burnom raspravom, a kao najveći kritičar emisije "Tuđmanova ostavština" istaknuo se dr. Juraj Njavro.

"Latin je u emisiju doveo ljude koji nisu ničim sudjelovali u Domovinskom ratu, ali iz svoje patološke mržnje prema Tuđmanu izjavljuju ono što se ja, cijeneći članove Vijeća i hrvatsku javnost, ne usuđujem izgovoriti koliko je morbidno." - kazao je Njavro na sjednici Vijeća.

Na sjednici se oglasio i glavni urednik Informativnog programa HTV-a, Vladimir Rončević, odgovorivši na "20-satne napade u Saboru", na koje mu, kako tvrdi, nije bilo dopušteno odgovoriti.

"Moj je dojam da je riječ o planiranom pritisku vladajuće većine s ciljem da isprovocira vodstvo kuće, pa i Vijeća, na odstupanje, što je izrijekom u nekoliko puta iz zastupničkih klupa i zatraženo." - kazao je Rončević.

Glavni urednik Informativnog programa HTV-a požalio se na činjenicu da je Sabor raspravljao o uređivačkoj politici HTV-a, što nije u nadležnosti Sabora.

"Svakako je fitilj zapalila Latinica, ali da nije bilo nje, našao bi se neki drugi povod. Iako Latinica nije u informativnom programu, emisija o Tuđmanu nije obranjiva, kao ni ona koja joj je prethodila." - zaključio je Rončević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara