Viktor Lenac dobio novi posao remonta za Američku ratnu mornaricu

Viktor Lenac dobio novi posao remonta za Američku ratnu mornaricu

Foto:FaH

BRODOGRADILIŠTE Viktor Lenac dobilo je novi posao za Američku ratnu mornaricu, čiji bi logistički brod iz Šeste flote 'USNS Trenton' početkom idućeg tjedna trebao stići na remont u uvalu Martinšćica.

USNS Trenton je logistički brod Šeste flote Američke ratne mornarice, aluminijski katamaran namijenjen za brze intervencije servisiranja američkih vojnih brodova na Mediteranu te za prijevoz ljudi i opreme. Na remontu bi trebao ostati do početka listopada, priopćilo je u subotu brodogradilište, napominjući da je riječ o „blizancu“ broda „USNS Chocktaw County“, koji je na remontu u Martinšćici bio potkraj 2015.

Predsjednik Uprave Aljoša Pavelin smatra da je novi posao riječkoga škvera iznimno važan zbog kontinuiteta odnosa s Američkom ratnom mornaricom i jasna poruka tržištu o njegovoj snazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg tjedna će na dokovima brodogradilišta biti privezana dva američka vojna broda, jer se u Martinšćici još nalazi zapovjedni brod Šeste flote Američke ratne mornarice „USS Mount Whitney“, na kojem se završava opsežan projekt remonta i preinake. Na brodu su ugovoreni dodatni radovi, pa će prihodi od modernizacije tog broda i najvažnijeg ovogodišnjeg posla porasti u odnosu na prvobitna očekivanja, naglašavaju iz kostrenskog brodogradilišta.

Ističu da u Viktoru Lencu uspješno rade i druge projekte, te da se unatoč kratkom zatišju nastavlja pozitivni trend punih dokova iz prve polovice godine.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara