Viktoru Ivančiću prijeti privođenje na raspravu povodom Krsnikove tužbe za klevetu

ZBOG nedolaska na današnju raspravu povodom privatne tužbe za klevetu koju je protiv njega podnio novinar i publicist Vjekoslav Krsnik, odgovorni urednik splitskog tjednika "Feral Tribunea" Viktor Ivančić biti će priveden na iduće ročište.

Krsnik je Ivančića tužio u veljači ove godine zagrebačkom Općinskom sudu zbog navodnih kleveta koje je Ivančić napisao u članku "Med i Vjeko", objavljenom u "Feralu" u siječnju ove godine.

Kako se Ivančić nije pojavio na današnjem ročištu, iako je uredno primio poziv, Krsnik je predložio da odgovornog urednika splitskog tjednika policija privede na iduću raspravu, zakazanu za 10. veljače iduće godine, što je sutkinja Maja Štampar Stipić prihvatila.

U spornom tekstu zbog kojega je tužen za klevetu i simboličnu naknadu od jedne kune Ivančić je napisao da je Krsnik kao dopisnik Tanjuga iz Australije surađivao s Udbom, te da je bio organizator medijske kampanje protiv bivšeg nogometaša "Hajduka" Vedrana Rožića, nakon što je 1984. otišao igrati u nogometni klub "Croatia" iz Sydneya.

Krsnik od suda traži da Ivančića proglasi krivim za klevetu i da se presuda objavi u "Feral Tribuneu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara