Vinkovački branitelji liječeni od PTSP-a o problemima branitelja

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Klub Vinkovci potaknuta samoubojstvom hrvatskog branitelja Vladimira Stanića iz Zadra upozorava u današnjem priopćenju da bi "početak rješavanja problema branitelja trebalo biti poštovanje javnosti i državnih institucija prema hrvatskim braniteljima".

"Nije problem ni branitelj obolio od PTSP-a niti oružje. Problem je mnogo veći nego što se misli, a bojimo se da javnost to ne želi ili neće shvatiti", navodi se u priopćenju te dodaje da su u najvećoj opasnosti oni branitelji koji se nisu mogli ili smjeli liječiti od PTSP-a, pa nemaju niti dijagnozu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da ima mnogo branitelja oboljelih od PTSP-a koji se nikada nisu nigdje liječili, koji rade u privatiziranim poduzećima te se zbog svojih gazda ne smiju ni pojaviti kod liječnika a kamoli otići na bolovanje", stoji u priopćenju.

Klub Vinkovci je ovih dana uputio dopise političkim strankama u Vinkovcima radi pomoći oboljelim braniteljima, a zatražen je i prijem kod vinkovačkog gradonačelnika, vukovarsko-srijemskog župana i u Centru za psihosocijalnu pomoć.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara