Vinkovci: potpisan ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje voda

Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje voda u Vinkovcima, u vrijednosti od 35 milijuna kuna, potpisali su danas vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, generalni direktor Hrvatskih voda Jakša Marasović i direktor austrijske tvrtke "Angerlehner" Alfred Angerlehner. L

Riječ je o jednom od projekata obnove koji na području Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema provode Hrvatske vode, a koji se, u ukupnom iznosu od 55,6 milijuna eura, financiraju iz sredstava Svjetske banke i državnog proračuna, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda.

Osim izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji će, naglasio je Jakša Marasović, Vinkovci dobiti prije Zagreba, iz sredstava Svjetske banke i državnog proračuna financirat će se i nastavak izgradnje kolektorske mreže u Vinkovcima.

Direktor Hrvatskih voda ocijenio je kako je to primjer dobre skrbi središnje vlasti o potrebama lokalnih sredina u Hrvatskoj. Naglasio je kako je u posljednje tri godine, kroz razne projekte Hrvatskih voda, u Slavoniju i Baranju uloženo oko 300 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić izrazio je zadovoljstvo što će izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i dovršenje izgradnje kolektorske mreže Vinkovci otkloniti jedan od najkrupnijih infrastrukturnih problema, a istodobno učinit će se i velik korak u zaštiti od onečišćenja i u očuvanju vodotoka rijeke Bosut, koja prolazi središtem Vinkovaca.

Radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Vinkovcima izvest će austrijska tvrtka "Angerlehner" koja se specijalizirala za takvu vrstu posla, a rok za završetak radova je 15 mjeseci.

(Hina) ždra sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara