Vinkovci: Razbijen lanac krađe automobila

DJELATNICI kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske prekinuli su lanac organiziranog kriminala, krađe i preprodaje automobila na području Vukovarskosrijemske i Osječkobaranjske županije nakon što su u dvorištu obiteljske kuće u Negoslavcima, čiji vlasnici žive u Novom Sadu, pronašli "passat" i dva "audija", te uhitili državljanina Srbije i Crne Gore s prebivalištem u Beogradu.

Na konferenciji za novinare, održanoj u Vinkovcima, načelnik PU vukovarsko-srijemske Marijan Tomurad rekao je novinarima kako je nakon petomjesečne kriminalističke potrage u Negoslavcima nedaleko od Vukovara, u jednoj obiteljskoj kući proteklog vikenda otkriveno "gnijezdo u kojem je dobro organizirana skupina kradljivaca automobila pohranjivala automobile, prethodno otuđene, na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije".

Tomurad je podsjetio da su u ožujku ove godine na području Vukovara i Osijeka otuđena tri automobila marke "audi" i jedan automobil marke "passat" koji su u vlasništvu hrvatskih građana.

U dvorištu u Negoslavcima policija je pronašla "passat" i dva "audija", te uhitila 33-godišnjeg državljanina SiCG s prebivalištem u Beogradu, dok je drugi počinitelj 26-godišnjak, također državljanin SiCG, uspio pobjeći.

On se vjerojatno već nalazi na području Srbije i Crne Gore, te je u njegovu uhićenju zatražena i pomoć srpsko-crnogorske policije, rekao je Tomurad, dodajući kako je zaplijenjena velika količina provalnog alata, nekoliko desetaka prototipova ključeva za "audije" i "passate", jedan laptop i dekoder za dekodiranje kompjutorske opreme za visoko luksuzna vozila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među pronađenim stvarima nalazi se jedan digitalni alkometar kojim ne raspolaže niti vukovarsko-srijemska policija.

U proteklih četiri do pet mjeseci ta je provalnička skupina napravila dvanaestak krađa automobila na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, ocijenio je Tomurad, rekavši kako će pronađena vozila danas biti vraćena vlasnicima.

Uhićeni državljanin Srbije i Crne Gore, koji je inače po zanimanju inženjer elektrotehnike, u petak je prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, koji će mu danas odrediti pritvor.

Prema Tomuradovim riječima, u 2003. na području Vukovarsko-srijemske županije otuđeno je 46 automobila, među kojima su 70 posto "golfovi", "audiji" i "passati".

Tomurad je također zahvalio mještanima Negoslavaca koji su, kako je rekao, značajno pomogli policiji u akciji razbijanja lanca krijumčarenja automobila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara