Vinkovci: Županija izdvojila milijun kuna za razminiranje pruge Vinkovci-Osijek

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA županija izdvojila je iz proračuna milijun kuna za razminiranje polja uz prugu Vinkovci Osijek, teško oštećenu u Domovinskom ratu, obnovu koje su najavile Hrvatske željeznice.

Ugovor o izdvajanju milijun kuna iz županijskog proračuna i doznačivanju novca Hrvatskom centru za razminiranje danas su u Vinkovcima potpisali župan Nikola Šafer i zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić.

Po Ivanušićevim riječima do sada je razminirana polovica pruge duge 36 kilometara, a preostali dio trebao bi biti razminiran u idućih mjesec i pol dana. Do sada su uzduž pruge pirotehničari pronašli više od 40 minskih polja, rekao je Ivanušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radovi u razminiranju pruge Vinkovci - Osijek procjenjuje se na oko devet milijna kuna. Od toga su sedam milijuna kuna izdvojile Hrvatske željeznice, milijun kuna Županija, a milijun kuna, kako je najavio Ivanušić, izdvojit će i HCR.

Obnova željezničke pruge Vinkovci - Osijek, najkraće prometne veze između tih dvaju slavonskih središta, stajat će oko 60 milijuna kuna.

(Hina) ždra dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara