Vinkovi: konferencija za novinare županijskog HDZ-a

Nositelj liste HDZa za Skupštinu Vukovarskosrijemske županije ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković najavio je na današnjoj konferenciji za novinare županijskog HDZa kako će Vlada povećati za 70 posto carine i prelevmane na uvoz svježe junetine.

Po njegovim riječima Vlada će to učiniti kako bi spriječila prekomjeran uvoz svježe junetine u Hrvatsku. Naime, u prva četiri mjeseca ove godine u Hrvatsku je uvezeno 2500 tona svježe junetine što je, kako je rekao Čobanković, jednako količini svježe junetine uvezene u Hrvatsku u cijeloj prošloj godini.

Predstavljajući gospodarski program HDZ-a, Čobanković je rekao kako je okosnica izbornog programa HDZ-a obnova i jačanje gospodarstva.

Također je ocijenio kako Vukovarsko-srijemska županija sve više zaostaje u razvoju, navevši kako je primjerice brutodomaći proizvod u toj županiji između 1700 i 1800 dolara i iznosi samo 30 posto prosječnoga brutodomaćeg proizvoda u Hrvatskoj.

Konferenciji za novinare nazočili su i HDZ-ovi kandidati za župana i predsjednika Županijske skupštine Božo Galić i Željko Cirba.

(Hina) xzdra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara