VIP tretman: Nevenku Bečić ispitali bez tužitelja, organizirali joj i bijeg iz Palače pravde!

VIP tretman: Nevenku Bečić ispitali bez tužitelja, organizirali joj i bijeg iz Palače pravde!

Foto: Duje Klarić / Cropix

NEVENKA BEČIĆ, šefica Gradskog vijeća Splita i sestra gradonačelnika Željka Keruma, ispitana je danas u splitskom istražnom centru o utaji poreza teškoj dva milijuna kuna. Premda je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u nekoliko navrata izričito zatražilo da ih se pozove na ročište, istražni sudac Davor Svalina nije to napravio.

Zašto, pitali smo ga. "To je bio spis Pere Bačića, a on je sad otišao u odvjetnike", kazao nam je sudac Svalina. Izjava je nevjerojatna, jer istražni sudac obavještava Državno odvjetništvo kao službu, a ne uredujućeg tužitelja kao privatnika. Osim toga, u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu radi jedno tridesetak zamjenika, a netko je nakon odlaska Bačića sasvim sigurno zadužio spis.

Bez tužitelja održala predavanje o zakonu i moralu

Nevenka je tako došla u priliku da kao na sjednicama Gradskog vijeća drži predavanje o zakonu i moralu. A u uredu suca Svaline nije bilo nikoga sa tužiteljstva da postavi i jedno, jedino pitanje.

Izgledno je da će Državno odvjetništvo tražiti da se ponovno ispita Nevenka Bečić, ovaj put uz prisutnost tužitelja.

VIP tretman za Nevenku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban VIP tretman za Nevenku u zgradi suda nastavio se i nakon ispitivanja, koje je potrajalo sat i pol. Vjerojatno spazivši diskretne novinarske snage pred Palačom pravde, netko je organizirao Nevenki izlazak s druge strane zgrade. Ta vrata su, inače, pod ključem i netko ih je sigurno morao otvoriti. Da ne napominjemo kako novouređena Palača u svojoj unutrašnjosti podsjeća na katakombe tako da stranke često zalutaju i ne mogu pronaći (stražnji) izlaz.

Danas ga je Nevenka, nekim čudom, pogodila iz prve.

Sudac Svalina nema pojma da Nevenka nije izašla na regularan izlaz. "Možda se zadržala u zgradi nekim drugim poslom. Da nije na Državnom odvjetništvu?", sugerirao nam je.

Provjerili smo. Nije.

Sudu trebalo godinu dana da samo ispita osumnjičenu

Inače, od istražnog zahtjeva protiv Nevenke proteklo je gotovo punih godinu dana. Svalina je bio preiscrpljen od ispitivanja pa još uvijek nije odlučio hoće li ili neće otvoriti istragu. Sporno je korištenje obiteljske krstarice Maiora koja je kupljena na firmu, a koristila se za privatne svrhe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara