VIPnet i Tele2 potpisali ugovor o nacionalnom roamingu

DVA mobilna operatera potpisali su ugovor o nacionalnom roamingu koji će korisnicima Tele2 omogućiti spajanje na VIPnetovu mobilnu mrežu u slijedeće tri godine, do kada bi švedski operator trebao uspostaviti vlastitu mrežu.

Postignutim dogovorom VIPnet osigurava Tele2 uslugu nacionalnog roaminga za javne govorne usluge i slanje i primanje SMS poruka, na području cijele Hrvatske osim grada Zagreba. 

Oba operatera zadovoljna su postignutim dogovorom te vjeruju kako će time dodatno potaknuti liberalizaciju telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj.

Predsjednica Uprave VIPneta Marie-Helene Magenschab kazala je da su u VIPnetu jako zadovoljni što je Tele2 baš njih izabrao za partnera. Izrazila je uvjerenje da će ugovor donijeti bolju iskorištenost postojeće infrastrukture i dodatni profit.

Mats Tilly, predsjednik Uprave Tele2 u Hrvatskoj, rekao je da će ugovor o nacionalnom roamingu olakšati komercijalni početak rada Tele2, koji, kako je i planirano, s radom započinje u kolovozu. Istaknuo je da će vlastitom mrežom pokrivati područje Zagreba, a s vremenom će je proširiti i na druga područja u Hrvatskoj, prvenstveno velike gradove.

Tilly je rekao da je Tele2 o suradnji oko nacionalnog roaminga razgovarao i s T-mobileom, ali se odlučio za VIPnet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara