Virovitička policija moli ljude: Pomozite nam utvrditi kontakte zaraženih

Virovitička policija moli ljude: Pomozite nam utvrditi kontakte zaraženih
Ilustracija: Duško Jaramaz/PIXSELL

NAKON što je danas potvrđen i drugi slučaj zaraze koronavirusom u Virovitičko-podravskoj županiji, iz tamošnje policije najavljuju i dodatnu kontrolu kretanja unutar županije, a građane mole za pomoć u utvrđivanju kontakata zaraženih.

"Razlog tomu su prve zaražene osobe za koje ne znamo kako su se zarazile i prvi slučaj krivotvorenja propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta", rekao je voditelj službe policije PU virovitičko-podravske Mario Župan.

Zamolio je građane za suradnju i pozvao ih da obavijeste zdravstvene djelatnike ako znaju za kontakte zaraženog bračnog para, kako bi ih se izoliralo i eventualno testiralo na virus.

Muškarac krivotvorio propusnicu

"Napomenuo bih da iznošenje neistina i prešućivanje činjenica može uzrokovati nekontrolirano širenje virusa", poručio je Župan.

Policija je jučer kod Pitomače na blokadnom punktu zaustavila teretnjak koji je vozio 47-godišnjak, a za kojeg je provjerom utvrđeno da je za svog suvozača i zaposlenika krivotvorio propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta ili boravišta. Župan stoga sutra najavljuje pojačane policijske kontrole na cestama.

"Do sada smo kontrole vršili samo na blokadnim punktovima prilikom ulaska u Virovitičko-podravsku županiju. U prosjeku dnevno smo tako prekontrolirali oko tri tisuće osoba“, rekao je. Naveo je i da je jedan policajac u samoizolaciji.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara