Vis: Račan i viški gradonačelnik na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

VIŠKO je Gradsko vijeće danas svečanom sjednicom, u nazočnosti premijera Ivice Račana, brojnih državnih i županijskih dužnosnika te saborskih zastupnika iz Dalmacije, proslavilo blagdan zaštitnika grada sv. Jurja.

Viški gradonačelnik Šime Zubčić (SDP) na svečanoj je sjednici govorio o uspjesima u gradu od kada ga vodi sadašnja gradska uprava, posebno istaknuvši završetak pristaništa na Visu, gradnju 12 kilometara gradskih prometnica i kanalizacijskog sustava.

Zubčić se posebno zauzeo za bolju prometnu povezanost, a Ministarstvu obrane je zahvalio što je bivše vojne objekte u Visu prepustio gradu na upravljanje. Gradonačelnik budućnost toga grada vidi u razvoju turizma, posebno nautičkog, ribarstva i poljoprivrede. Zahvalio je Vladi što je, kako je kazao, prepoznala problematiku hrvatskih otoka i pokrenula njihov razvoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Račan je, čestitavši Višanima blagdan, izrazio zadovoljstvo onim što je u zadnje dvije godine učinjeno na otoku Visu. Istaknuo je kako je država uložila 52 milijuna kuna u gradsku infrastrukturu, od toga 24 milijuna za kanalizaciju.

"Važno je da hrvatski građani budu svjesni kako optimizmom i marljivošću mnogo možemo učiniti", kazao je premijer i istaknuo kako će autocesta Zagreb - Split biti važna i za otok Vis.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara