Više incidenata s migrantima u Srbiji kraj hrvatske granice, stigla i vojska

Više incidenata s migrantima u Srbiji kraj hrvatske granice, stigla i vojska
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

U SRIJEMSKOM mjestu Šid i okolici, gdje su blizu hrvatske granice tri prihvatna centra za migrante, u posljednja 24 sata dogodilo se 50 incidentnih situacija, javili su vojvođanski mediji.

Zamjenik predsjednika općine Šid Zoran Semenović izjavio je za TV Prvu da je vojska u suradnji s policijom zatekla migrante izvan prihvatnih kampova i izvan mjesta predviđenih za njihovo kretanje te da je tijekom noći bilo nekoliko manjih incidenata.

Zabilježeno je, rekao je, i da su pojedini taksisti s vozilima kikindskih i beogradskih tablica dovozili skupine migranata u Šid.

Semenović je rekao i da su migranti bili bez zaštitnih maski i da se u gradu strahuje da bi se zbog toga mogla pogoršati epidemiološka slika na teritoriju cijele općine Šid.

Zbog pogoršane sigurnosne situacije u tome srijemskom mjestu od subote je angažirana vojna policija Srbije po nalogu predsjednika države Aleksandra Vučića.

Oni osiguravaju tri prihvatna centra: Adaševci, Principovac i Šid stanica.

Šid je godinama krizno područje

Vojska je raspoređena radi zaštite sigurnosti i imovine građana Šida od migranata, prenijeli su mediji.

Šid je više godina unazad krizno područje kada su u pitanju odnosi migranata i mjesnog stanovništva koje zbog njihovih upada u kuće, salaše i imanja strahuje za sigurnost.

U veljači ove godine tamo je upućena specijalna policija, a od prije dva dana tu je razmještena i vojna policija.

Migranti na teritoriju srijemske općine Šid borave zbog blizine hrvatske granice koju nastoje ilegalno prijeći i domoći se zapadnih zemalja EU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara