Više od dva milijuna Srba ima svoj Facebook profil

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

BROJ korisnika društvene mreže Facebook u Srbiji rapidno raste i u ovom trenutku u toj je zemlji na popularnom Fejsu svoje profile otvorilo 2,029.260 osoba, što Srbiju smješta na prvo mjesto po broju korisnika mreže, prenosi beogradski Blic.

Pozivajući se na rezultate istraživanja koje je proveo blog AdriaTalk.com, Blic tvrdi kako je Srbija po broju korisnika te društvene internetske mreže u odnosu na broj stanovnika stigla na 17. mjesto u Europi. U odnosu na prethodno istraživanje, provedeno u prosincu, broj korisnika Facebooka u Srbiji je povećan za čak 40 posto.

Najbrže raste broj članova starijih od 65 godina

Prema istim podacima, Facebook u Srbiji još uvijek više koriste muškarci (56 posto korisnika), a najveći broj članova, njih oko 61 posto, je u dobi od 18 do 34 godine života. No najzanimljivije je da najbrži rast članstva bilježi dobna skupina iznad 65 godina starosti.

Odmah iza Srbije po broju korisnika Facebooka nalazi se Hrvatska sa 1,2 milijuna članova, slijede je Bosna i Hercegovina sa 775.000, Makedonija 692.000, Slovenija 568.000 i Crna Gora sa 160.000 korisnika.

No, ukoliko se broj korisnika Facebooka usporedi s brojem stanovnika svake od država regije, u tom je slučaju na prvom mjestu Makedonija, u kojoj razmjerno najveći postotak stanovnika ima svoj profil na mreži, a slijede je Slovenija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i BiH.

150 milijuna Europljana redovno "visi"na Fejsu

U svim zemljama regije vrijede isti podaci prema kojima Facebook u postotku nešto više koriste muškarci, najviše je članova u dobi između 18 i 34 godine starosti, a najbrže raste broj korisnika u dobnoj skupini iznad 65 godina života.

Prema istom istraživanju, više od 150 milijuna žitelja Europe koristi Facebook za komunikaciju sa rodbinom, prijateljima i poznanicima u cijelom svijetu, a najviše ih je u Velikoj Britaniji (više od 26 milijuna), Turskoj (nešto manje od 22 milijuna) i Francuskoj (oko 18 milijuna).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara