Višestruki razbojnik dobio šest godina zatvora zbog pljačke pošte u Zagrebu

Višestruki razbojnik dobio šest godina zatvora zbog pljačke pošte u Zagrebu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu danas je zbog oružane pljačke pošte na zagrebačkim Srednjacima u lipnju ove godine nepravomoćno na šest godina zatvora osuđen Renato Pinterić.

Pinteriću se stavljalo na teret da je 14. lipnja u 7:15 sati maskiran ušao u poštu u Ulici braće Domany 8 i zatim pištoljem zaprijetio trima djelatnicama koje su mu u strahu za vlastite živote predale novac iz blagajne i sefa.

Potom je izašao iz pošte i ugledao policajca te se dao u bijeg.

Bježeći od policije, Pinterić je odbacio oružje i vrećicu s 80.480 kuna, ali je vrlo brzo uhićen, dok su policajci kasnije pronašli i opljačkani novac.

Ovo mu nije prva pljačka

Kao otegotne okolnosti, sudac Županijskog suda Tomislav Juriša uzeo je u obzir dosadašnje Pinterićevo višestruko osuđivanje zbog razbojstva, krađe, prevare, krivotvorenja isprava i davanja lažnih iskaza, ali i počinjenja kaznenog djela nekoliko mjeseci nakon izlaska iz zatvora.

Kao olakotne okolnosti, sudac je ocijenio Pinterićevo priznanje pljačke te činjenicu da osuđenik prema nalazu medicinskog vještaka ima "zdravstvenih problema s neizvjesnim ishodom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara