Visoki prekršajni sud na putu je da usreći ustaške budale

Visoki prekršajni sud na putu je da usreći ustaške budale
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

VISOKI prekršajni sud ulaže zadnje napore da uspješno okonča potpunu legalizaciju ustaškog pozdrava: informacija da je njegovo sudsko vijeće zaključilo kako Thompson urlanjem Za dom spremni ne krši zakon objavljena u Jutarnjem listu sugerira da su suci konačno odlučili osloboditi ljubitelje ustašovanja zadnje nelagode.

Što uopće reći o ovome 2019. godine?

Da je ova država jednom davno krenula kvragu i tamo se, gonjena HDZ-ovskim mrakom i pohlepom, a uz sekundiranje većeg dijela političke scene, uspješno skrasila s mnoštvom koje vrišti ustaški pozdrav, dok hulje obećavaju prekopavanje grobova i minoriziraju zločinačku narav ustaškog režima?

Postoji li nešto o tome što nije napisano ili izgovoreno?

Mukotrpan put do priznavanja ustaštva

Put do priznavanja ustaštva bio je dug i mukotrpan. Započet je još ranih devedesetih onom glasovitom opaskom Franje Tuđmana kojom su Endehaziji pripisana i dobra svojstva, nastavljen je tokom rata nazivanjem postrojbi po ustaškim kretenima, a finaliziran ovih godina, pod Plenkovićevom vlašću, kada je njegovo vijeće na čelu sa Zvonkom Kusićem našlo dovoljno razloga za legalizaciju ustaškog pozdrava

I sada se možemo snebivati, pitati se kako smo tu gdje smo, hoćemo li ikad biti negdje drugdje, hoće li se, na koncu, s ovom državom dogoditi neka katarza da generalno, institucionalno, pošalje u vražju mater ustaše, njihove simpatizere i svu tu sitnež koja urla pozdrav najmračnijeg domaćeg režima.

Uzaludno lajanje

Sve to je, naravno, dirljivo uzaludno.

Ostaje nam stoga samo lajati na Mjesec, čisto da se zna kako još ima onih kojima se takav poredak stvari u ovoj zemlji, s njezinim istaknutim domoljubnim urlatorima, visokim i niskim prekršajnim sucima, slavnim postrojbama zaljubljenima u 10. travanj jednostavno, duboko i iskreno gadi.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara