Vista Service Pack 1 - napokon raspoloživ za download

Vista Service Pack 1 - napokon raspoloživ za download

DANAS možete započeti s nadogradnjom Windows Viste s dugoočekivanim Service Packom 1 koji je dostupan na Microsoftovim stranicama. Oni nestrpljivi sada su došli na svoje, ali nadogradnju će morati pokrenuti sami jer automatska nadogradnja putem Windows Updatea započinje sredinom travnja i to samo za one korisnike koji imaju uključeno automatsko ažuriranje.

Ali za one koji žele godinu dana razvoja pregledati i koristiti sada i odmah krenite na Start, All Programs i odaberite Windows Update, no ukoliko ne primijetite Windows Vista SP1 u listi nadogradnji za to postoji nekoliko razloga.

Neki od najčešćih razloga toga su to što već koristite neku verziju SP1 koji trebate ukloniti ili ako koristite Vistu na jeziku za koji još ne postoji SP1 morat ćete se još neko vrijeme strpjeti. Još jedan od razloga potencijalnog problematičnog instaliranja može biti to da vaši driveri nisu "pogodni" i spremni za novu tehnologiju iz Microsofta o čemu smo detaljnije pisali ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalna je informacija kako je ipak razvojni tim Microsofta između verzije RC (release candidate) i konačne verzije uspješno riješio mnoge probleme i poteškoće. Svi potencijalni problemi koje može prouzročiti instaliranje Viste SP1 te praćenje rješavanja istih možete provjeriti na ovoj stranici.

Uglavnom, Windows Update će se pobrinuti za većinu posla pa tako i za provjeravanje vašeg računala je li spremno za nadogradnju te, ako nije, obavijestit će vas kada će biti. Trenutno je Vista SP1 raspoloživa na pet jezika (Engleski, Francuski, Španjolski, Njemački i Japanski), dok će ostalih 31 jezika, kako tvrde u Microsoftu, biti raspoloživo do kraja travnja.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara