Vještak na suđenju Smiljani Srnec: "Jasminina glava bila je iznutra razorena"

Vještak na suđenju Smiljani Srnec: "Jasminina glava bila je iznutra razorena"
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je u ljeto 2000. godine u Palovcu tupim predmetom ubila svoju sestru Jasminu i njeno tijelo sakrila u zamrzivač.

Ispitano je troje svjedoka - Vanja Prgomelja, liječnica hitne medicinske pomoći koja je prva stigla u kuću, obducentica Andrina Kopjar koja je na prošlom svjedočenju imala zdravstvenih problema i sudsko-medicinski vještak Josip Škavić.

Stravični detalji

Škavić je iznio detalje zločina. Naime, Jasminina glava bila je gotovo smrskana i iznutra razorena. Imala je višestruke prijelome glave, polomljene gotovo sve kosti nagnječenog lica te puno razderotina i krvnih podljeva.

Utvrdio je da su ozljede nanesene dok je Jasmina bila živa, ušicom sjekire ili sličnim sredstvom. Čekić i letva isključeni su kao oružje. Jasmina je bila lijevom stranom lica okrenuta prema ubojici. Tijelo je bilo u zamrzivaču u totalno neprirodnom položaju - zdjelica i spolovilo bili su prema gore, lijeva strana glave na dnu škrinje, dok su lijeva ruka i stopala gotovo dodirivala glavu.

"Ne mogu govoriti o jednom točno određenom sredstvu ozljeđivanja. Ovakve ozljede grupirane na maloj površini tijela obično su nastale u jednom relativno brzom nizu i nije uobičajeno u praksi mijenjanje sredstva za zadavanje ovakvih ozljeda", rekao je Škavić.

Doktorica: Vidjela sam koljena iz crne vreće

Vanja Prgomelja, liječnica iz ekipe hitne medicinske pomoći, opisala je kako je 16. veljače ove godine bila na intervenciji u Palovcu zbog srčanog udara koji je doživio Franjo Sabol, ujak žrtve i optužene, kada je doznao da je pronađeno tijelo.

"On i supruga bili su jako uznemireni, nisam u potpunosti razumjela, ali sam shvatila da je pronađeno tijelo nestale rođakinje. Zvali smo naš dojavni centar da jave policiji što smo saznali", rekla je Prgomelja te dodala da im je vijest dojavila Smiljanina kćer Katarina.

Ekipa hitne pomoći pričekala je policiju i otišla na adresu obitelji Dominić gdje je liječnica Smiljani savjetovala uzimanje tablete za smirenje, a na zahtjev policajaca pogledala zamrzivač.

"Vidjela sam koljena iz crne vreće. Na temelju koljena zaključila da je mlađa osoba, zbog glatke kože", kazala je Prgomelja.

Smiljanina kćer: Zaručnik mi je rekao da se vide ženske noge i spolovilo

Jučer je svjedočila Smiljanina kćer Katarina. Rekla je da je ona ta koja je sa zaručnikom Davidom Balentom otvorila škrinju.

"Zajedno sam s Davidom otvorila škrinju. To je bilo u petak. U subotu je mama otpratila sestre na vjeronauk. David i ja smo odlučili isprazniti škrinju. Ja sam se tuširala i pala, nastavili smo to prazniti. Išla sam u kupaonicu uzeti kantu gdje bismo to stavljali. David mi je rekao da se vide ženske noge i spolovilo. Ja sam probudila mamu", kazala je Katarina.

Napomenula je da se škrinja nije koristila. Više puta je ponovila kako nije ni slutila tko je u škrinji niti je o tome pričala s ukućanima nakon otkrića.

Smiljaninom zetu je pozlilo

Svjedočio je i David Balent. Opisao je kako je izgledalo kada je otvorio škrinju.

"Bila je puna leda".

Kazao je da su Smiljana i njegova zaručnica iz škrinje vadile voće i povrće. Onda je vidio crnu vreću.

"Razrezao sam vreću i nakon toga...", kazao je Balent, nakon čega mu je pozlilo. Izašao je iz sudnice plačući.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara