Vlada će na današnjoj sjednici odbaciti zahtjev oporbe da joj se izglasa nepovjerenje

Vlada će na današnjoj sjednici odbaciti zahtjev oporbe da joj se izglasa nepovjerenje

Foto:

VLADA će na današnjoj sjednici odbaciti zahtjev oporbenih zastupnika da joj se izglasa nepovjerenje zbog djelovanja vezanih za krizu koncerna Agrokor.

Premijer Andrej Plenković u više je navrata nakon pokretanja pitanja povjerenja njegovoj vladi poručio da će ta inicijativa završiti neuspjehom, kao i ranije oporbene inicijative za smjenom pojedinih ministara.

"Očekujem da se izglasa povjerenje vladi i da ta još jedna oporbena inicijativa… završi kao što su završile i dvije prethodne", rekao je Plenković koji računa na parlamentarnu većinu od 78 zastupnika.

Razgovarat će i o strateškim investicijama i porezu na motorna vozila

Na dnevnom redu sjednice vlade je i prijedlog novog zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske kojim se predlaže da se prepolovi kriterij vrijednosti ulaganja, pa bi strateškom investicijom vlada mogla proglasiti svaki projekt čija je vrijednost minimalno 75 milijuna kuna, umjesto sadašnjih 150 milijuna kuna.

Pred ministrima će biti i izmjene i dopune Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, zaključak o prihvaćanju Nacrta kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike te odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama te za djelatnost socijalne skrbi, kao i imenovanju pregovaračkih odbora Vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara