Vlada daje više od 12 milijuna kuna za stipendije djeci veterana za škole i fakultete

Vlada daje više od 12 milijuna kuna za stipendije djeci veterana za škole i fakultete

Foto: FaH

TEHNIČKA Vlada na današnjoj sjednici dala je suglasnost na odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za prošlu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upravni odbor Fonda je na sjednici 15. lipnja utvrdio je da je neto dobit Fonda nešto manja od 37,1 milijuna kuna te je donio odluku da se trećina toga novca, u iznosu od 12,3 milijuna kuna dodijeli Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata radi ostvarivanja prava na stipendiju, sukladno Zakonu o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Na taj način će djeca članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja i djece HRVI iz Domovinskog rata  i dragovoljaca iz Domovinskog rata dobiti stipendije za srednjoškolsko obrazovanje i studiranje na fakultetu.

"Propisano je da će Upravni odbor Fonda utvrditi namjenu dobiti, a odlučeno je da će se cijeli iznos dodijeliti fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata radi ostvarivanja prava na stipendiju", kazao je tehnički ministar branitelja Tomo Medved.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara