KORONAVIRUS

Vlada daje Zaraznoj 2,2 milijuna kn za ventilaciju da se ne bi širio koronavirus

Vlada daje Zaraznoj 2,2 milijuna kn za ventilaciju da se ne bi širio koronavirus
Foto: Patrik Macek/Pixsell

VLADA je na današnjoj sjednici odobrila Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" 2.250.000 kuna za financiranje nabave devet uređaja za umjetnu ventilaciju kako bi se osigurali nužni preduvjeti za sprječavanje daljnjeg širenja i liječenje koronavirusa.

Trenutno je u svijetu potvrđeno više od 80.000 zaraženih osoba s tendencijom daljnjeg širenja, a u Hrvatskoj je COVID-19 potvrđen 25. veljače, zasad ima troje oboljelih s tendencijom rasta.

S obzirom na ozbiljnost situacije vezane uz pojavu i širenje koronavirusa, Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" provest će, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, postupak žurne nabave uređaja za umjetnu ventilaciju.

Ministar zdravstva Vili Beroš iznio je kronologiju pojave i širenja koronavirusa u svijetu i Hrvatskoj te podsjetio na sve poteze koje su poduzeli vlada i Ministarstvo zdravstva kako bi Hrvatska spremno dočekala pojavu te bolesti.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da hrvatski turizam zasad ne trpi štete od koronavirusa, a znatniji pad turista dogodio se jedino na istočnim tržištima - u Kini i Koreji.

Trenutno je u Hrvatskoj 24.500 turista, što je tri posto više nego u isto vrijeme lani, a za špicu sezone još nema nikakvih otkaza. 

Utjecaj koronavirusa vidi se jedino kod kongresnog turizma i u blagom smanjivanju bookinga, ali to je posve očekivano, kaže Cappelli.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara