Vlada danas održava sjednicu u Karlovcu

Vlada danas održava sjednicu u Karlovcu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

SJEDNICA vlade održat će se danas u 11 sati u Karlovcu. Na dnevnom redu je, uz izvješće o dosad učinjenom i o budućim projektima, 37 točaka vezanih uz razvoj grada Karlovca te Karlovačke županije. 

Vlada bi tako, uz ostalo, trebala "Projekt zaštite od poplava Grada Karlovca“ proglasiti strateškim investicijskim projektom za državu te dati podršku realizaciji vodno-gospodarskih projekata u gradu i županiji. 

Niz ugovora, vlada daruje stanove i vojarnu u vrijednosti gotovo 50 milijuna kuna

Banski dvori će dati potporu i projektima obnove i izgradnje prometne infrastrukture, među kojima je i realizacija Projekta izgradnje objekta Središnjeg centra za vođenje i nadzor prometa i Nacionalne pristupne točke u Karlovcu. 

Pred ministrima će biti i zaključci o projektima vezanima uz gospodarenje otpadom, razvoj geotermalnog potencijala grada te depriviranih područja Karlovačke županije, kao i odluke kojim će vlada Karlovcu darovati više stanova te bivšu Vojarnu Luščić, vrijednosti 49,8 milijuna kuna. 

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u "svome" Karlovcu predstavit će prijedlog zakona o psihološkoj djelatnosti te prijedlog zakona o socijalno-pedagoškoj djelatnosti, a na dnevnom redu sjednice su i konačni prijedlog zakona o Projektu zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe te konačni prijedlozi zakona o brdsko-planinskim područjima, o potpomognutim područjima te o djelatnosti socijalnog rada. 

Nakon sjednice predviđeno je i potpisivanje niza ugovora, odluka i sporazuma važnih za Grad Karlovac i Karlovačku županiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara