Vlada i sindikati osnovat će zajedničko povjerenstvo za prodaju dionica HT-a

VLADA i sindikati državnih tvrtki dogovorili su danas osnivanje zajedničkog povjerenstva za prodaju sedam posto dionica Hrvatskog Telekoma (HT).

Povjerenstvo bi trebalo utvrditi cijenu, popust i ostale uvjete prodaje dionica sadašnjim i bivšim radnicima HT-a i Hrvatske pošte (HP).

´Ne sumnjam da ćemo se dogovoriti, no, odluku u konačnici ipak donosi Vlada´, izjavio je ministar gospodarstva Ljubo Jurčić nakon sastanka sa sindikatima.

Sindikalci traže 20 posto osnovnog popusta i dodatnih jedan posto po godini staža, tako da bi maksimalni popust mogao iznositi 60 posto.

Vlada je pak ranije ponudila temeljni popust od 15 posto i 0,25 posto za svaku godinu u HT-u, pa bi najveći popust iznosio 25 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici HT-a i HP-a bili bi u tom slučaju zakinuti u odnosu na radnike koji su otkupljivali dionice prema Zakonu o pretvorbi iz 1991. godine, upozoravaju sindikalci.

´Vladina ponuda nije službena i po njoj se neće postupati, no ako ne bude tako postoje načini da se izborimo za svoje zahtjeve´, rekao je predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Josip Pupić.

Povjerenstvo Vlade i sindikata trebalo bi početi s radom kroz tjedan dana.

Sastanku u Vladi prisustvovali su i sindikati iz INA-e i HEP-a jer će se uvjeti prodaje HT-ovih dionica primijeniti i u tim državnim tvrtkama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara