Vlada i sindikati sutra o otkupu dionica HT-a

PREDSTAVNICI Vlade i sindikata nekoliko velikih državnih tvrtki sutra će razgovarati o načinu otkupa sedam posto dionica Hrvatskog telekoma (HT).

Ako potpredsjednik Vlade Goran Granić na sutrašnjem sastanku ne ponudi prihvatljiviji način otkupa radničkih dionica, sindikati HT-a, Hrvatske pošte (HP), INA-e i HEP-a najavili su organiziranje prosvjeda ili čak općeg štrajka.

Sindikati zahtijevaju da se dionice prodaju radnicima po istim uvjetima koji su bili utvrđeni Zakonom o pretvorbi 1991. godine - na otplatu od 20 godina uz osnovni popust od 20 posto, plus jedan posto popusta za svaku godinu staža, tako da bi najveći popust iznosio 60 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je nedavno odlučila ponuditi prodaju sedam posto dionica HT-a bivšim i sadašnjim radnicima HP-a i HT-a po cijeni koju je Deutsche Telekom (DT) platio pri kupnji drugoga, skupljeg, paketa od 16 posto dionica, uz najveći popust do 25 posto.

Radnici HT-a i HP-a i ostalih državnih tvrtki u kojima će se dionice prodavati po istome modelu, bit će u tom slučaju u nepovoljnijem položaju nego radnici koji su ranije otkupljivali dionice, upozoravaju sindikalci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara